Brašnjić: “Kraj školske godine 15. juna, upisi u srednje škole i na faklultete po starom”

Učenici završnih razreda osnovnih škola u TK, završit će nastavu 27. maja. U pojedinim školama postoji mogućnost i ranijeg završetka usljed nekorištenja radnih nenastavnih dana tokom pandemije kao što su izleti, sportske aktivnosti i slično, kazala je ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić.

Nastava za učenike prvog razreda će se realizovati do 10. juna uz mogućnost ranijeg završetka. Za učenike od 2. do 8. razreda osnovne škole, te za učenike nezavršnog razreda srednje škole nastava će trajati do 15. juna ili eventualno do 17. juna.

Kada je u pitanju TV Škola, planirano je da sadržaji budu emitovani do 29. maja a ostali nastavni dani koji ostanu bit će korišteni za testiranja i zaključivanje ocjena.

Eksternih matura neće biti uz mogućnost da svaki učenik koji to želi može pristupiti istoj. Prijave u pedagoškom zavodu će početi 27. maja, a održavanje iste planirano je iza 12. juna.

Upisi u srednje škole i na fakultete ići će po starom principu uz poštivanje svih epidemioloških mjera i dužim rokom za upis, kazala je Brašnjić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*