Let's Do It u Bosni i Hercegovini pokrenuo je “Let's Do It- eCOVID kampanju

Zagađenje zraka u periodu policijskog sata u Tuzlanskom kantonu, prelazilo je crvenu liniju prema informacijama AQICN. Crvena linija prema air-quality indexu znači da je zrak nezdrav za ljudski organizam.

Najzagađeniji zrak u protekom periodu je bio krajem mjeseca marta. Podsjećamo da je tad kretanje građana i automobila bilo reducirano zbog mjera Kriznog štaba TK.Ovaj podatak upućuje na to da automobili nisu jedini faktor koji ima utjecaj na zagađenje. Trenutno je zagađenje manje i povoljno za zdravlje građana prema zvaničnim podacima Vlade Tuzlanskog kantona.

„Kada je riječ o nesavjesnom odlaganju otpada, loše navike se ipak nisu promijenile. S tim u vezi mogli smo svjedočiti skoro svakodnevno odlaganje maski i rukavica koje su mogle biti potencijalni izvor zaraze, kao i nepropisnom odlaganju većih količina otpada na zelenim površinama”, rekla je Selma Omerović, terenska koordinatorica projekta Let's do it Tuzla.
U cilju sprečavanja zagađenja i preventivnog djelovanja sa namjerom da lakše dišemo i zdraviji budemo pokretLet's Do It u Bosni i Hercegovini pokrenuo je “Let's Do It- eCOVID kampanju”.

„Naša je želja da ovom kampanjom ukažemo na opasnost koja neminovno dolazi zbog našeg nemara prema okolinii da skrenemo pažnju na važnost očuvanja životne sredine i okoliša kroz, prevashodno, pravilno postupanje sa otpadom.“, kaže Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta Let's do it Tuzla.

Pozivamo sve sugrađane da savjesno i odgovorno odlažu svoj otpad. Brinimo o okolini i budimo ti koji će imati utjecaj na druge da se odgovorno ponašaju kako bismo svi zajedno bili dio rješenja, a ne zagađenja, saopćeno je.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.