Štampanje listića za Lokalne izbore koštat će 1,1 milion KM, CIK raspisao još 7 tendera

Centralna izborna komisija BiH je jučer objavila nekoliko tendera među kojima je i onaj za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za ovogodišnje lokalne izbore koji su pomjereni sa 4. oktobra na 15. novembar.

Broj birača u BiH upisanih u Centralni birački spisak za ovogodišnje lokalne izbore sa stanjem na dan 6.5.2020. je 3.374.364.

Iz raspisanog tendera može se vidjeti da će sporazum biti zaključen sa jednim ponuđačem, a da je vrijednost ugovora procijenjena na milion i 111 hiljada KM, bez PDV-a.

Predmet ovog postupka je nabavka usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2020. godine kao i glasačkih listića za provođenje prijevremenih izbora tokom trajanja okvirnog sporazuma.

Kriterij za dodjelu ugovora bit će ekonomski najpovoljnija ponuda, dok su potkriteriji cijena (90%) i rok isporuke (10%).

Glasački listići će biti isporučeni u skladište koje se nalazi u Istočnom Sarajevu, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 2. juli ove godine, dok je rok za prijem ponuda 6. juli.

Pored ovoga CIK je objavio i tender za nabavku usluga transporta izbornog materijala kao i usluga transporta izbornog materijala za provođenje prijevremenih izbora tokom trajanja okvirnog sporazuma (94.000 KM bez PDV-a),

Tu je i tender vrijedan 10.200 KM bez PDV-a za nabavku usluga interneta i povećanja brzine interneta za potrebe CIK-a.

Za nabavku usluga oglašavanja u dnevnoj štampi za potrebe provođenja Lokalnih izbora 2020. godine CIK namjerava izdvojiti 52.140 KM bez PDV-a, dok će se usluga izrade i presnimavanja video spota, motivacijskog video spota i audio džingla za Lokalne izbore 2020. godine platiti 20.500 KM bez PDV-a.

Nabavka ambalažnog materijala za potrebe rada CIK-a koštat će 119.700 KM (kancelarijski i kompjuterske mašine, oprema i potrepštine, osim namještaja i paketa programske podrške). Tu je još jedna ista nabavka za koju je procijenjena ukupna vrijednog od 112.800 KM.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.