Komisija donijela zaključak: Poništiti konkurs za direktora FUP-a!

Komisija Predstavničkog doma Federalnog parlamenta za sigurnost u novom sastavu održala je sjednicu na kojoj je utvrdila da je javni konkurs za izbor novog direktora Federalne uprave policije (FUP), koji je nedavno proveden, bio nezakonit i da ga treba poništiti.

Kako je zaključeno na sjednici Komisije, Nezavisni odbor, koji je bio proveo ovaj konkurs te Vladi FBiH predložio imenovanje aktuelnog direktora Dragana Lukača za novog čelnika FUP-a, treba pristupiti njegovom poništenju, jer je tokom konkursnog roka stupio na snagu novi Zakon o unutrašnjim poslovima Federacije, piše Dnevni avaz.

Prijedlog Nezavisnog odbora za imenovanje Lukača za direktora FUP-a naći će se na sjednici Vlade FBiH zakazanoj za sutra.

Istovremeno, Vladi će biti dostavljeno i mišljenje Komisije za sigurnost, koje, pak, nije obavezujuće.

Ostaje da se vidi hoće li Vlada podržati imenovanje Lukača ili će uvažiti preporuke Komisije za poništenje konkursa.

SDA izbjegla izjašnjavanje

Kako nam je potvrđeno, Komisija je zaključke usvojila jednoglasno, ali bez glasova članova iz SDA. Članovi Komisije iz SDA Mirsad Kukić i Rasim Omerović nisu bili prisutni tokom glasanja.

Navodno, izašli su na pauzu u restoran, a kada je glasanje završeno, vratili su se i tvrdili da su protiv ovih zaključaka, odnosno protiv poništenja konkursa!?

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*