Sutra prijateljski susret šahovskih klubova Sarajeva i Slobode

Početak šahovskih dešavanja u BiH poslije epizode corona virusa prijateljskim mečom Šahovski klub “Sarajevo” i Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”. Meč će odigrati 13.06.2020. godine u prostorijama ŠK “Sarajevo na adresi Zagrebačka 4a uz poštivanje naredbi i mjera Kantonalne uprave civilne zaštite. Meč se igra na osam ploča, šest seniorskih i dvije kadetske.

Prijateljski mečevi klubova su bili ranije veoma česti, ali na žalost finansijska situacija u kojoj se šahovski klubovi nalaze nije baš sjajna.

Ono što je interesatno da su domaćini obezbijedili prijenos partija uživo. Svi ljubitelji šaha će nalinku https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sarajevo-vs-sloboda-2020/37/1/1 moći pratiti dešavanja u prijateljskom meču.

Poslije izostanka nekolicine standardnih igrača iz Slobode u prvu ekipu će uskočiti kadeti kluba. Za TŠK Sloboda će nastupiti:

Denis Kadrić (Velemajstor)

SabahudinBuljubašić (Fide-majstor)

Adnan Karahmetović (Fide majastor)

Atlić Mirza

SanjinČulum U12

EnisOsmić U14

AmerHrnčić U-10

EhlimanaBabajić U-12

Napominjemo da je Tuzlanski šahovski klub Sloboda prošle godine osvojio dva treća mjesta u muškoj i u ženskoj konkurenciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dok se ŠK Sarajevo trenutno takmiči u 1A ligi sa ambicijama da u 2020. godini ponovo ostvare povratak u Premijer ligu BiH.

(TŠK Sloboda/RTV7)



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*