Služba CZ Grada Tuzle: Traži se pripravnost građana, gradskih preduzeća i službi zbog mogućnosti poplava i klizišta

Zbog obilnih kišnih padavina koje su posljednjih dana zadesile područje Tuzle i postojanja mogućnosti izlijevanja rijeka iz korita, te nastanka bujica i klizišta Služba civilne zaštite Grada Tuzle je danas zatražila pripravnost javnih preduzeća, gradskih službi i ustanova za adekvatan odgovor na području grada u slučaju ovih opasnosti.

Traže se mjere pripravnosti radi preventivnog djelovanja, odnosno umanjenja posljedica po živote i zdravlje građana i štete na materijalnim dobrima.

Upozoravaju se građani , prvenstveno smješteni uz vodotoke, na obavezu poduzimanja preventivnih i operativnih mjera s ciljem sprječavanja i umanjenja šteta od poplava, bujica, klizišta i odrona.

Predstavnici mjesnih zajednica trebaju odmah obavijestiti Operativni centar Grada Tuzle o svakoj nastaloj negativnoj situaciji, kako bi se te informacije proslijedile nadležnim službama zaštite i spašavanja . Sve u cilju hitnog i efikasnog poduzimanja mjera na otklanjanju negativnih posljedica i sprječavanja nastanka većih šteta u vrijeme poplava .

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*