Federalni Dom naroda sutra o nabavci 100 respiratora plaćenih 10,5 miliona KM

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za sutra u 12 sati. Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine, plaćenih 10,5 miliona KM.

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije je također jedna od predloženih tačaka. Ovaj akt upućen je u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

Delegati bi na ovoj sjednici trebali da se upoznaju i s informacijom o mjerama Vlade Federacije BiH, s pregledom dostavljenih informacija o nabavkama po Zaključku V broj: 58312020 od 30.4.2020. godine, kao i s informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH. Uz tu informaciju, predložen je također izvještaj o postupku svih nabavki, posebno medicinske opreme, od 16.3.2020. godine, kao i dopuna izvještaja o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite.

Kako je najavljeno, javnost će ovu sjednicu moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*