U Tuzli dva biračka mjesta za izbor predsjednika Hrvatske

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske (RH) u Tuzli jutros su u sedam sati otvorena dva biračka mjesta, a broj glasača utvrdit će se na licu mjesta jer građani glasaju s potvrdama, kazali su Agenciji Fena iz Konzulata.

Svi državljani Hrvatske, kako je pojasnio Pero Bilušić, tajnik Veleposlanstva RH, koji imaju prebivalište u BiH moći će ostvariti biračko pravo, iako se nisu registrirali jer će u Veleposlanstvu RH i generalnim konzulatima moći dobiti potvrdu i s tom potvrdom izaći na biračko mjesto.

Potvrde će se izdavati uz predočenje identifikacijskog dokumenta (putovnica, osobna iskaznica, vozačka dozvola ili neka druga javna isprava s fotografijom, bez obzira na to je li isprava izdana u Hrvatskoj ili inozemstvu, na osnovu koje se može nedvojbeno utvrditi identitet birača), a na osnovu prethodne službene provjere biračkog prava u evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Za predsjednika Hrvatske u drugom krugu natječu se Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice i Ivo Josipović, kandidat Socijaldemokratske partije i aktuelni predsjednik.

Birališta u BiH bit će otvorena do 19 sati.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*