SIPA u Mostaru uhapsila jednu osobu po potjernici iz Hrvatske

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Mostaru uhapsili jednu osobu, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola. Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedeniom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske, pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja.

Navedena krivična djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u Mostaru, nakon čega je lišeni slobode i privedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, lice lišeno slobode biće predato Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Riječ je o trećoj osobi koja se privodi zbog utaje u Hrvatskoj. Podsjetimo, u srijedu su Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u Mostaru lišili slobode dvije osobe za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica Interpola, odnosno kancelarije u Zagrebu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*