Izbori za predsjednika Hrvatske: Kitarović preuzela vodstvo

U najneizvjesnijoj predsjedničkoj utrci ikad zabilježenoj u Hrvatskoj, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović oduzela je vodstvo kandidatu SDP-a i aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.

Prema DIP-ovim rezultatima koji se temelje se na 80,59 posto obrađenih biračkih mjesta, Grabar Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora osvaja 50,13 posto glasova, dok Josipović ima 49,87 posto glasova.

Prema prvim podacima, koje je DIP objavio u 20 sati, Josipović je vodio s prednošću od 2,9 posto, ali se ta prednost smanjivala dok HDZ-ova kandidatkinja po posljednjim podacima objavljenima u 21,10 sati nije prešla u vodstvo.
U prvom krugu predsjedničkih izbora, održanih prije dva tjedna Josipović je nakon objave prvih rezultata vodio s razlikom većom od  osam posto, ali se na kraju ta razlika istopila na svega 1,24 posto.

Zbog tijesnog rezultata u prvom krugu, u kojem je Josipović pred Kolindom Grabar Kitarović odnio tijesnu pobjedu, aktualni predsjednički izbori smatraju se najneizvjesnijim do sada, a neizvjesnost se nastavlja i u drugom krugu, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*