Uspješno okončana edukacija o instaliranju solarnih sistema

Fakultet elektrotehnike u Tuzli i Centar za ekologiju i energiju su u saradnji sa Službom za zapošljavanje TK tokom novembra i decembra 2014. organizirali edukaciju o temi: Instaliranje toplotnih solarnih sistema.

Edukacija je rađena u okviru projekta: “Instaliranje toplotnih solarnih kolektora – novo zanimanje”, koji finansira Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH.Edukacija se sastojala od 16 časova teorijske nastave i 12 časova praktične nastave.

U okviru edukacije su polaznici stekli osnovna znanja o planiranju, projektovanju, instaliranju i održavanju toplotnih solarnih sistema. Na edukaciji je učestvovalo 13 nezaposlenih osoba koje su završile srednje-tehničke škole ili fakultete tehničkih nauka koji nisu imali nikakavog ili vrlo malo radnog iskustva. Odabir učesnika edukacije je bi izvršen u saradnji sa Službom za zapošljavanje TK. 13 polaznika koji su uspješno završili edukaciju su dobili certifikate, saopćili su iz CEE Tuzla.

U okviru obuke je praktično rađeno instaliranje toplotnih solarnih sistema na individualnim stambenim objektima, tako da polaznici mogu stečeno znanje primjeniti u praksi, kroz svoj vlastiti biznis ili unutar neke druge firme.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*