Nesreća kod Foče: Tijela troje poginulih još uvijek ispod autobusa

Saobraćajna nesreća u kojoj je autobus kompanije Centrotrans iz Istočnog Sarajeva sletio sa ceste na lokalitetu Dučela, na putu Foča – Šćepan Polje, u kojoj su poginule tri osobe, a povrijeđeno njih 13, dogodila se na jednoj od krivina, gdje se jedva prolazi putničkim motornim vozilom.

“Autobus je usljed veoma lošeg stanja na cesti, koja je prekrivena snijegom i ledom i nije posuta sredstvima protiv smrzavanja, skliznuo sa puta u pravcu kanjona Drine. Vozilo je posjedovalo zimsku opremu i tehnički je bilo ispravno. Istraga je u toku, a kasnije ćemo imati više detalja”, kazao je za Klix.ba Goran Baković iz kompanije Centrotrans.

Kako nam je rekao, on je od jutros na terenu. Autobus još uvijek nije izvučen i nalazi se petnaestak metara od ceste. Na mjesto nesreće su stigle dizalice koje bi trebale izvući autobus iz provalije, odnosno podići ga kako bi ispod njega bila izvučena tijela stradalih.

“Prema prvim saznanjima, do saobraćajne nesreće je došlo nakon što je vozač autobusa Mercedes, koji je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo – Herceg Novi, iz sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, usljed čega je autobus skliznuo sa ceste i sletio u provaliju”, kazala je za Klix.ba Danka Tešić, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Identitet troje poginulih putnika još uvijek nije poznati, jer se njihova tijela nalaze ispod autobusa. Tešić kaže kako su povrijeđeni putnici, njih 13, državljani Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Povrijeđeni su zadržani na daljnjem liječenju u Univerzitetskoj bolnici u Foči. O nezgodi je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, čiji dolazak na mjesto događaja očekujemo uskoro. U skorije vrijeme će biti izvršen uviđaj. Prema našim saznanjima, ispod autobusa su tri tijela putnika koji nažalost ne daju znake života, tako da još uvijek ne znamo njihov identitet”, rekla je Tešić.
(Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*