Jaganjac predložen za direktora Federalnog Fonda za pomoć

Upravni odbor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, na osnovu provedene konkursne procedure, danas je jednoglasno usvojio prijedlog Komisije za provođenje postupka za izbor direktora Federalnog fonda i Vladi FBiH uputio prijedlog da na ovu funkciju bude imenovan Jasmin Jaganjac.

Sjednicom je predsjedavao zamjenik premijera FBiH i ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, koji je po funkciji član UO Fonda.

Upravni odbor danas je usvojio Finansijski izvještaj Fonda za 2014. godinu i Prijedlog plana troškova rada Fonda za 2015. godinu.

Ovim planom utvrđena su sredstva potrebna za obavljanje stručnih, administrativnih, finansijskih i drugih poslova Fonda.

Sredstva za troškove poslovanja Fonda su odvojena od donatorskih sredstava i vode se na posebnom računu, i bit će izdvojena iz Budžeta Federacije BiH.

Direktor Federalnog fonda danas je zadužen da izradi plan rada Fonda za 2015. godinu koji će sadržavati i finansijski plan, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*