Different Style: Izložbom obilježavaju 15 godina promocije elektronske muzike

S ciljem obilježavanja 15. godina postojanja, rada i djelovanja Different Style-a, organizacije koja je još devedesetih godina intenzivno radila na promociji i razvoju scene elektronske muzike u BiH, 17. Januara u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla, sa početkom u 20 sati, bit će otvorena retrospektivna izložba fotografija, plakata i eksponata iz perioda 1999. – 2015. godina.
-Uz pomoć Fondacije Tuzlanske Zajednice i podršku JU Međunarodna Galerija portreta u Tuzli, realizujemo program koji će poslužiti kao svojevrsna rođendanska proslava 15 godina postojanja i rada skupine Different Style koja djeluje multifunkcionalno uz mrežu saradnika i organizacija radeći na polju edukacije afirmacije i promocije mladih – saopštili su organizatori.

Riječ je o organizaciji multimedijalne retrospektivne izložbe fotografija, plakata, ploča i exponata sa projekcijom kratkog dokumentarnog filma o razvoju scene elektronske muzike u Tuzli. Manifestaciju prati dodjela zahvalnica pojedincima i  kolektivima koji su pomagali razvoj Different Style-a i radni sastanak aktivnih sudionika scene elektronske muzike u BiH (gosti su zvanice iz Sarajeva, Zenice, Brčkog i Tuzle).

Different Style je skup mladih i ambicioznih pojedinaca koji od 1998. godine rade na promociji elektronske muzike u Tuzli i u BiH, organizirajući zabave a zatim i putem medija.

Krenulo je od istoimene radijske emisije koja se emitirala preko 12 godina na Radio Kameleon, Radio TK i Radio Tuzla. Realizovano je nekoliko desetina živih radijskih prijenosa festivala i partyja u cijeloj regiji Tuzle.

S vremenom Different Style je proširio svoj spektar djelovanja na druge elektronske medije, prvo kao web, a u 2014. godini i kao prva TV emisija u programu RTV 7 Tuzla o bosanskohercegovačkoj sceni elektronske muzike s ciljem pružanja adekvatne pomoći mladim umjetnicima i neafirmiranim pojedincima koji su skloni ovakvom kreativnom izražaju.

Paralelno sa očuvanjem tradicije, Different Style želi nastaviti pružati pomoć u razvoju mladih koji se bave elektronskom muzikom i ukazati na nedostatke koji postoje u zajednici – saopšteno je iz Different Style-a.

(TI)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*