Bosanac uradio 2.000 trbušnjaka više od evropskog rekorda

Nikola Dupalo iz Bosanskog Novog uradio je za 12 sati i 45 minuta 32.000 trbušnjaka, 2.000 više od evropskog rekordera Jovice Spajića, reprezentativca Srbije u ultramaratonu.

Tridesetogodišnji Dupalo juče je od 9.00 do 21.45 sati u Fitnes centru “Apolon” u Bosanskom Novom napadao evropski rekord u trbušnjacima uz podršku prijatelja i stručnu pomoć fitnes trenera i profesora fizičke kulture Dragan Borojevića.

Dupalo, kojeg privlače ekstremni sportovi, rekao je da je na ideju došao kad je našao podatak o evropskom rekordu i odlučio da pokuša da ga obori.

“Uradio sam 32.000 trbušnjaka, spremao sam se i psihički i fizički, bilo je teško, ali sam zadovoljan”, izjavio je Dupalo sinoć na kraju maratonskog poduhvata.

On je dodao da je mala psihička kriza nastala kod 10.000 trbušnjaka, ali da je prevazišao ovaj problem.

Borojević je rekao da je primijetio i krizu oko 18.00 sati koje Nikola nije ni bio svjestan.

“Bitno je da nije imao grčeve, tokom dana pratio sam njegovo stanje i snabdijevao ga energijom, kalijumom, natrijumom i magnezijumom”, izjavio je Borojević.

On je naveo da je poduhvat zabilježen kamerama i biće proslijeđen nadležnih komisijama za evidentiranje rekorda.

Dupalo je rekao da će, ako ne ove, već iduće godine napadati svjetski rekord od 125.000 trbušnjaka.

On je diplomirani trener košarke, a bavi se i trčanjem i biciklizmom. Prošle godine vozio je bicikl od Bosanskog Novog do Trebinja, a ove godine ići će do Soluna.

(Klix.ba/SRNA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*