NSBiH izabrao novog generalnog sponzora za Premijer ligu

Telekomunikacijska kompanija M:tel novi je sponzor Nogometnog saveza BiH za Premijer ligu i reprezentaciju.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je donio preliminarnu odluku o novom generalnom sponzoru tako da je ostalo samo da se utvrde detalji ugovora kako bi on postao i zvaničan.

Prethodnih osam godina generalni sponzor najjačeg nogometnog takmičanja u BiH bio je BH Telecom, no nakon što im je istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH krovna kuća bh. nogometa prihvatila je, kako prenosi portal Klix.ba, M:telovu finansijsku najjaču ponudu i oni će u narednim godinama biti generalni sponzor lige.

Ponude su na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine poslala tri ponuđača – M:tel, BH Telecom i United Media, a finansijski najbolja ponuda bila je upravo ona M:telova, što je ujedno i glavni razlog zbog kojeg je NS BiH odabrao ovu kompaniju.

Kako prenosi Klix, M:tel je poslao ponudu tešku čak 22 miliona KM, drugu najbolju ponudu poslao je BH Telecom i ona je bila vrijedna 8,6 miliona KM, a najslabiju ponudu poslali su iz United Medije – 7 miliona KM.

Novom generalnom sponzoru svakako da će se najviše obradovati bh. klubovi, koji su prodaju TV prava više puta isticali kao najveći problem finansiranja, a utakmice će se moći gledati na kanalima Arene Sport.

Podsjećamo, Premijer liga BiH počinje 1. augusta, a titulu će braniti FK Sarajevo.

(klix.va/SCsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*