Napravite sami savršenu ledenu kafu: Po želji dodajte šlag, sladoled, šećer…

Ljeto je već davno stiglo, a svi zaljubljenici i ovisnici o kafi lagano se prebacuju s vrućih šoljica na ljetna osvježenja u obliku ledene kafe. Mnogi radije biraju da, umjesto u kafiću, ledenu kafu naprave sami kod kuće. Ledena kafa napravljena kod kuće može imati sjajan okus, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko minuta, piše Yahoo. Ledenu kafu kod kuće možete napraviti na nekoliko načina, a osim leda i kafe, slobodno se poigrajte sa začinima, poput đumbira, ili dodajte sladoled, voće i slično.

Postupak je vrlo jednostavan. Prvo skuhajte jaču kafu, tako da koristite istu količinu kafe kao i inače, ali upola manje vode. Kada je gotova, vruću kafu naspite u šoljicu koju ste prethodno napunili s puno kockica leda.

Primijetit ćete kako se kockice leda otapaju, što će malo razrijediti kafu i dovesti je do sobne temperature. Nakon nekoliko minuta, kada led počne plutati, a ne topiti se, naspite kafu u novu šoljicu s ledom. Po želji dodajte šlag, šećer, sladoled…

Promiješajte i uživajte u svojoj ledenoj kafi. Ukoliko želite ekstra ledenu kafu, ponovite ovaj postupak. Također, kafu možete ostaviti i u zamrzivaču nekoliko minuta dok ne bude dovoljno hladna.

(Klix.ba)

Jedan komentar

  1. Wow Thanks for this post i find it hard to acquire awesome information and facts out there when it comes to this material thank for the information site

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*