Servisne informacije: Iza dežurnih ekipa besana noć i veliki broj intervencija

Do 7 sati od dežurnih gradskih službi ekipa RTV7 prikupila je redovne servisne informacije:

Tuzlanski vatrogasci u protekla 24 sata imali su 20 intervencija koje su se odnosile na poplave i polomljena stabla. Zbog poplava su intervenisali u Gradskoj upravi, naselju Skojevska, zatim u Mandićima dva puta, u ulici Turalibegova, Kralja Tomislava, zatim u Moluhama, Tušnju i SKPC Mejdan. Polomljena stabla uklanjali su u ulici Maršala Tita, kod Crveni 7, dva puta na Bulevaru, kod zgrade Jupitera, dva puta u Skojevskoj, zatim na Krojčici, u Novom naselju Solina i u Kuli. Imali su i 4 tehničke intervencije, te gasili požar garaže i traktora u naselju Mihatovići.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže povrijeđena, a dvije su zadobile povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili.

Služba hitne medicinske pomoći je do 7 sati jutros pružila 142 zdravstvene usluge. Za vrijeme oluje saniteti nisu mogli stići do ljudi kojima je pomoć bila potrebna, ali nije bilo smrtnih ishoda, niti povreda koje su uzrokovane olujnim nevremenom.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla: Naselje Sarajac je bez vode zbog kvara na pumpnom postrojenju. Tokom noći, a uzrokovano olujom, bilo je problema na više postrojenja, ali su ekipe otklonile kvarove i gradska i prigradska naselja, osim pomenutog, uredno su snabdjevena vodom.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla tokom cijele noći i jutra su na terenu i rade na ukljanjanju stabala i čišćenju nakon sinoćnjeg nevremena.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*