U ponedjeljak ističe rok za podnošenje kandidatskih listi za lokalne izbore u BiH

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati 15.11.2020. godine rok za podnošenje kandidatskih listi ističe u ponedjeljak, 17.8.2020. godine u 16 sati. “Centralna izborna komisija BiH obavještava ovjerene političke subjekte da će nadležne službe u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH za prijem kandidatskih listi raditi i u subotu, 15.8.2020. godine u periodu od 8 do 16 sati”, saopćeno je iz CIK-a.

Podsjećamo da je rok za podnošenje kandidatskih listi počeo 05.8.2020. godine.

“Centralna izborna komisija BiH nije nikada, a ni sada, određivala termine političkim subjektima za dostavu kandidatskih listi. Ali to ne sprječava politički subjekt da najavi podnošenje kandidatskih listi u određenom terminu i ta najava uvjek bude ispoštovana od strane Centralne izborne komisije BiH. Ukoliko više političkih subjekata bude zahtijevalo predaju kandidatskih listi u istom terminu CIK BiH će napraviti raspored, udovoljiti svima i odrediti termine političkim subjektima shodno redoslijedu podnošenja zahtjeva i najave”, naveli su iz CIK-a.

I ranije, a i sada, na prijemu kandidatskih listi u Centralnoj izbornoj komisiji BiH radi istovremeno više timova poštujući sve epidemiološke mjere propisane od nadležnih organa zbog pandemije Covid-19 i Instrukciju o postupanju Centralne izborne komisije BiH u uvjetima pandemije Covid-19.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*