Osam općinskih organizacija zatražilo smjenu predsjednika KO SDA TK Amira Fazlića

Osam općinskih odbora SDA iz Tuzlanskog kantona, danas su Centrali SDA, Predsjedništvu i svim članovima Predsjedništva, uputili pismenu inicijativu za razriješenje predsjednika KO SDA TK Amira Fazlića, piše Dnevni avaz.
Inicijativu su potpisali predsjednici OO SDA Teočak, Sapna, Čelić, Kladanj, Doboj Istok, Gradačac, Banovići i Kalesija, s obrazloženjem da Fazlić u svom radu „krši odredbe Statuta SDA“.
Kršenje Statuta je kulminiralo na posljednjoj sjednici Kantonalnog Izvršnog odbora kada je predsjednik, koristeći svoju poziciju i zloupotrebljavajući istu , nestatutarno oduzeo pravo „malim“ općinskim odborima da predlažu kandidate za izvršnu vlast u čemu smo vas obavjestili u pismu dostavljenom 14.01.2015.godine.
Moramo istaći da je Tuzlanski kanton već dugi niz godibna taoc lične i personalne politike, da se interesi kantona i svih građana žrtvuju zarad rješavanja personalnih želja pojedinaca bliskih predsjedniku, a time se nepovratno narušava ugled i dignitet SDA – stoji između ostalog u obrazloženju zahtjeva za smjenu Amira Fazlića.
Interesantno je da je zahtjev za smjenu potpisao i Općinski odbor SDA Gradačac iz kojega dolazi i sam Fazlić. Potpisnici Inicijative upozoravaju da ukoliko Predsjedništvo ne uvaži njihove navode da je posve izvjesno da će „formiranje izvršne vlasti u TK biti dovedeno u pitanje bez obzira na izuzetno dobar izborni rezultat“.
Politiku SDA i jezgro SDA u TK , uz dužno poštovanje svih ostalih su očuvale dolje potpisane općinske organizacije i smatramo da se stavovi ovih organizacija trebaju uvažavati – poručili su potpisinici Inicijative za smjenu Amira Fazlića.
(RTV7/Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*