Sastanak Štajnmajera i Hamonda sa predstavnicima stranaka

U Sarajevu je počeo sastanak ministara inostranih poslova Njemačke Franka Valtera Štajnmajera i Velike Britanije Filipa Hamonda sa predstavnicima stranaka zastupljenih u parlamentu BiH.

Na sastanku, koji je počeo u 15.30 časova, biće riječi o najnovijoj evropskoj incijativi za BiH koju su pokrenule Velika Britanija i Njemačka.

Sastanku prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, lideri PDP-a Mladen Ivanić, SDS-a Mladen Bosić i NDP-a Dragan Čavić.

Učesnici sastanka su i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, predsjednik DF-a Željko Komšić, SBB-a Fahrudin Radončić, HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Martin Raguž, kao i predstavnici ostalih stranaka zastupljenih u parlamentu BiH.

Nakon sastanka, koji se održana u zgradi Delegacije EU predviđena je konferencija za novinare Hamonda i Štajnmajera.

Šefovi diplomatija Velike Britanije i Njemačke prethodno su se sastali sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom inostranih poslova Bih Zlatkom Lagumdžijom, te se obratili poslanicima u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*