Nogometaši Željezničara i dalje pod zdravstvenim nadzorom, ali se mogu spremati za Maccabi

Delegacija Fudbalskog klub Željezničar koja je putovala u Izrael još uvijek je pod zdravstvenim nadzorom Federalne uprave za inspekcijske poslove, a igračima Plavih ograničeno je kretanje. Federalna uprava za inspekcijske poslove odredila je Plavim zdravstveni nadzor nakon povratka iz Izraela do 7. septembra 2020. godine, kada će se obaviti novo testiranje.

Nogometašima Plavih određeno je da borave na adresi koju su prijavili nadležnim zdravstvenim institucijama, ali im je odobren trenažni proces uz poštivanje preporuka koje je propisao mjerodavni epidemiolog. Ekipa Amara Osima danas je odradila trening na stadionu Grbavica.

Karantin u trajanju od 14 dana je delegaciji Plavih određen nakon povratka iz Izraela 27. 8. 2020. godine.

Nadležni epidemiolog dozvolio je 3. septembra članovima Željezničara koji su negativni na koronavirus povratak na treninge u terminima koje je ranije odredio klub, ali uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera. U slučaju pojave simptoma i akutne respiratorne infekcije igrač je dužan ostati kući i javiti se svom ljekaru.

Plavi će se ponovo testirati na koronavirus 7. septembra, 24 sata prije putovanja u Izrael na duel s Maccabijem u prvom pretkolu Evropske lige koji je planiran 9. septembra.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*