Srbija i Kosovo potpisuju sporazum, prisustvuje i Trump

Predsjednik SAD Donald Tramp sastaće se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem danas u Ovalnoj kancelariji.

Prisustvovati će ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bijela kuća. Poslije sastanka u Bijeloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bijele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.
Tokom nedjelje, kružile su glasine da postoji mogućnost da će se predsednik Tramp sastati sa predsednikom Srbije i premijerom Kosova, ali nije bilo potvrde sve do četvrtka uveče.

Poslije prvog dana pregovora u Vašingtonu, predsednik Vučić rekao je da mu je tokom sastanka predočen nacrt sporazuma u kojem se pominjalo obostrano priznanje i da je on to odbacio, dok premijer Hoti nije odgovorio da li je postojao takav predlog, ali je naglasio da “štetni sporazumi za Kosovo, neprihvatljivi za Kosovo, nikad nisu došli niti će dolaziti iz Bijele kuće”.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*