Prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli nosit će naziv „Amfiteatar 1 – Martin Luther King Jr.“.

 

 

Univerzitet u Tuzli organizuje svečanu ceremoniju povodom proglašenja Amfiteatra 1 u Kampusu Univerziteta u čast borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga.Ceremonija i prigodna akcija uređenja Kampusa otpočet će 19. januara 2015. godine u 10:30 sati u prostoru Amfiteatra 1.

Aktivnosti organizira Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Asocijacijom „Zelene Staze – Green Tour“. U čast borca za ljudska prava i jedne od najznačjanijih ličnosti modernog doba u svijetu, prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli od ponedjeljka 19. januara nosit će naziv „Amfiteatar 1 – Martin Luther King Jr.“.
Univerzitet na ovaj način želi iskazati svoje opredjeljenje da afirmiše vrijednosti uzajamnog razumijevanja, tolerancije i ravnopravnosti među ljudima koje simbolizira Martin Luther King.
Svečana ceremonija proglašenja i otkrivanje ploče Martinu Lutheru Kingu počet će u 10:30 sati u amfiteatru 1 Kampusa Univerziteta u Tuzli, u prostoru bivše Kasarne „Husejn Kapetan Gradaščević“.
Ceremoniji će prisustovati predstanik Ambasade SAD-a u Sarajevu gospodin Anthony Augustine, Stožerni narednik, Koordinator za operacije u Kancelariji vojnog atašea SAD-a. Uz predstavnike Univerziteta u Tuzli i Asocijacije „Zelene Staze-Green Tour“ očekuje se učešće većeg broja aktivista i studenata.
Nakon ceremonije aktivisti i studenti će organizovati akciju čišćenja i uređenja prostora Kampusa, simbolično najavljujući tekuću 2015-tu kao godinu aktivizma i omladinskog volonterizma.

Jedan komentar

  1. Ne slažem se sa tim imenom. Svak čast tom Kingu ali..
    ja predlažem da se amfiteatar na primjer zove amfiteatar generala
    Mehmeda Alagića. Ovaj naš general je imamo san da jednog dana živi u slobodnoj
    Bosni. I on se za nju borio i na tom putu dušu ispustio.
    Ili da se zove amfitetar Džeme i Branka. I oni su imali san da jednog dana žive
    u nezavisnoj BIH državi ravnopravnih naroda i građana. U toj borbi oni su platili
    jedan životom a drugi je umoro ..naprijeko.
    Ili da se zove amfiteatar Hamdije Pozderca…i on je imao san da živi u ravnopravnoj
    Bosni, pa su i njemu došli glave.
    LJUDI MOJ HAJMO MALO SEBE POŠTOVAT…SEBE POŠTOVAT!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*