OŠ “Sjenjak” Tuzla spremno dočekala školarce (VIDEO)

Za učenike do četvrtih razreda osnovne škole i prvih razreda srednjih škola danas je počela nastava u Tuzlanskom kantonu. Za ostale učenike će početi 14. septembra. Učenici su raspoređeni u grupe kako bi se ispoštovale sve preporuke koje su donesene zbog epidemiološke situacije u vezi s koronavirusom, a upravo to je i razlog zbog čega je početak škole prolongiran za sedmicu dana te školska godina nije počela 1. septembra kako je utvrđeno nastavnim kalendarom.

Stariji učenici i nastavno osoblje će morati nositi maske, koristiti dezinfekciona sredstva i održavati fizičku distancu i maksimalnu higijenu. Osim redovne nastave bit će organizovan i kombinovani model nastave, odnosno online model kada će učenici koji su proveli sedmicu dana u školi, narednu sedmicu biti u kući i elektronskim putem preuzimati odslušane sadržaje nastavnika te imati priliku učiti i vježbati, a po povratku na nastavu sve nejasnoće riješiti sa nastavnim osobljem.

Ljekari podsjećaju na važnost predostrožnosti i pozivaju na zajedničku saradnju roditelja i nastavnog osoblja te da se prijave sve zdravstvene poteškoće i simptomi koji mogu ukazivati i na obične viroze i prehlade.

JUOŠ “Sjenjak” Tuzla jutros je spremno dočekala učenike a o tome kako je oragnizovana nastava u ovoj školi za vrijeme pandemije virusa COVID-19, razgovarali smo sa direktoricom škole profesoricom Indirom Lukavicom. Više u videu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*