Džumhurov trener negativan na koronavirus, moguća tužba protiv Roland Garrosa

Najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru u nedjelju je zabranjen nastup na Roland Garrosu nakon što je njegovom treneru Petru Popoviću pokazan pozitivan test na koronavirus, međutim samo dan kasnije situacija se promijenila. Naime, Popović je jučer radio novi test u Beogradu po povratku iz Pariza i danas su dobili rezultate gdje se vidi da je Džumhurov trener negativan na koronavirus.

Damir je već, kako je potvrđeno za portal Klix.ba, unajmio advokate koji su prikupili sve potrebne dokaze o ovom slučaju. Prvo će vidjeti da li mogu uspostaviti neku vrstu nagodbe, a ako ti pregovori budu neuspješni pokrenut će tužbu protiv Roland Garrosa.

Podsjetimo, Damir je već ranije izjavio da organizatori francuskog Grand Slam turnira nisu dozvolili njegovom treneru da uradi drugo testiranje.

“Moj test je bio negativan, on je čekao odluku i oko 16:00 sati mu je javljeno da je pozitivan. Iako je pokušao objasniti da ljudi koji imaju antitijela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Roland Garrosu ove godine. Ta vijest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat”, izjavio je jučer Džumhur.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*