Za ˝Zmaj˝ voze biciklisti iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke, Belgije, Švedske i BiH

“Zmajevi” se pripremaju za narednu biciklističku sezonu, kako bi i ove godine mogli opravdati atribute koje su sticali tokom sezona koje su iza nas a koje su BK Zmaj od Bosne okitile mnogim titulama, medaljama i peharima.

U narednu sezonu “Zmajevi” će ući u istom, čak i proširenom sastavu. Dosadašnjim biciklistima koji brane boje ovog kluba pridružiti će se, za sada, još dva nova vozača – Željko Krasulja iz Vukovara te Mladen Stevanović iz Ugljevika. Klub će i dalje predstavljati biciklisti iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke, Belgije, Švedske i naravno Bosne i Hercegovine. Na ovaj način je BK Zmaj od Bosne još jednom potvrdio da je pravi internacionalni klub što čini neprocjenjivu vrijednost.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo zadržali dosadašnje bicikliste a posebno što su nam se priključili i novi. U narednu sezonu ući ćemo optimistično, željni dobrih trka i rezultata, i bez obzira na sve okolnosti koje prate današnji sport dati ćemo kao i uvijek sve od sebe jer manje od toga ne znamo, izjavio je Hajrudin Trle, sportski direktor i trener kluba koji je ujedno i aktivan biciklista i dodao:

– Prošle sezone izostale su mnoge trke iz kalendara Premijer lige BiH a vremenske nepogode su onemogućile mnoge nastupe na trkama koje su se održavale u BiH i regionu, nadamo se da ćemo ovu sezonu biti u prilici iskoristiti sve mogućnosti i ponovo dokazati das mo najbolji, zaključio je Trle.

(Press BK Zmaj od Bosne/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*