Prvi amfiteatar Kampusa nosit će naziv “Amfiteatar 1 – Martin Luther King”

Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Asocijacijom “Zelene Staze – Green Tour” oragnizuje u ponedjeljak 19. januara 2015. godine promociju novog amfiteatra i simbličnu volontersku akciju.

U čast borca za ljudska prava i jedne od najznačjanijih ličnosti modernog doba u svijetu, prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli od ponedjeljak 19. januara nosit će naziv “Amfiteatar 1 – Martin Luther King”.

Univerzitet na ovaj način želi iskazati svoje opredjeljenje da afirmiše vrijednosti uzajamnog razumijevanja, tolerancije i ravnopravnosti među ljudima koje simbolizira Martin Luther King.

Svečana ceremonija proglašenja i otkrivanje ploče Martinu Lutheru Kingu počet će u 10:30 sati u amfiteatru 1 Kampusa Univerziteta u Tuzli, u prostoru bivše Kasarne “Husejn Kapetan Gradaščević”.

Ceremoniji će prisustovati predstanik Ambasade SAD-a u Sarajevu gospodin Anthony Augustine, Stožerni narednik, Koordinator za operacije u Kancelariji vojnog atašea SAD-a. Uz predstavnike Univerziteta u Tuzli i Asocijacije “Zelene Staze-Green Tour” očekuje se učešće većeg broja aktivista i studenata.

Nakon ceremonije aktivisti i studenti će organizovati akciju čišćenja i uređenja prostora Kampusa, simbolično najavljujući tekuću 2015-tu kao godinu aktivizma i omladinskog volonterizma.

(Univerzitet u Tuzli/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*