Bajević: Vjerujem da smo kvalitetniji od Iraca

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske sutra će na stadionu “Grbavica” u Sarajevu igrati utakmicu polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu.

Selektor seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević vjeruje da je bh. selekcija trenutno kvalitetnija od sutrašnjeg protivnika, ali upozorava da će reprezentativci naše zemlje to morati pokazati na terenu zalaganjem i odgovornom igrom.

Ističe da će selekcija Sjeverne Irske, protiv koje će BiH sutra igrati polufinale baraža za nastup na Evropskom prvenstvu, imati veliki motiv za pobjedu.

  • Oni su takva reprezentacija, na svakoj utakmicu daju sve od sebe. Možda smo mi kvalitetniji po tehnici, trčanju ili nečem drugom, ali na tim našim kvalitetima možemo graditi igru i očekivati najbolje – rekao je selektor.

Dodaje da od igre zavisi ko će sutra dobiti priliku.

  • Surašnja utakmica je važnija od onih u Ligi nacija. Igrači će dobiti šansu, ali vidjet ćemo protiv koga – zaključio je Bajević.

Navodi da je odredio sastav za sutrašnji meč osim jedne pozicije o kojoj još uvijek razmišlja, te da ekipa nije trenirala penale, jer želi da igrači razmišljaju u drugom pravcu.

Rekao je da reprezentacija ima određenih problema od samog početka okupljanja, neki igrači poput Milana Đurića su dugo putovali do BiH, dok su neki igrači povrijeđeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*