Novak Đoković, najbolji teniser današnjice protutnjao je do svog trećeg uzastopnog finala Roland Garrosa. U polufinalnom duelu srbijanski tensier nije imao milosti prema mladom Austrijancu Domonicu Thiemu, kojeg je sa ubjedljivih 3:0 savladao za nešto manje od dva sata ( Mustafa Yalcin - Anadolu Agency )

Đoković pobijedio Tsitsipasa i zakazao klasik s Nadalom u finalu Roland Garrosa

Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) igrat će finale Roland Garrosa nakon što je večeras u polufinalu savladao mladog grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa (6. ATP) sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Đoković je odlično krenuo u meč i mnogi su mislili da će lagano privesti meč kraju nakon što je u prva dva seta bio više nego dominantan. Tsitsipas se probudio u trećem setu kojeg dobija nakon velike drame, a kasnije i četvrti te je vratio meč u egal. Ipak, Đoković je pokazao kvalitet i uništio Grka u petom setu za pobjedu u večerašnjem duelu koji je trajao četiri sata.

Najbolji teniser svijeta će tako peti put u karijeri igrati finale Grand Slama u Parizu, a prvi put od 2016., kada je i osvojio jedinu titulu.

Đoković se 27. put u karijeri plasirao u finale jednog od četiri najveća turnira, a borit će se za ukupno 18. trofej.

S druge strane, Tsitsipasu današnje polufinale ostaje najbolji rezultat na Roland Garrosu.

Protivnik Đokoviću u borbi za titulu bit će Rafael Nadal koji je ranije danas savladao Diega Schwartzmana maksimalnim rezultatom.

Finale je na programu u nedjelju s početkom u 15 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*