Tuzla: Dojave o novim pokretanjima tla

Prema informacijama dežurnog iz operativnog Centra civilne zaštite  Tuzla, tokom noći došlo je do pokretanja klizišta u naselju Badre.  Klizište je prijavila porodica koja se privremeno vratila u kuću koja je i u prethodnim poplavama bila ugrožena. Na prijedlog članova CZ- porodica je iseljena iz objekta.

Kontaktirali smo gospodina Miralema Mulaća iz Stručnog geološkog tima, koji je obišao sve lokacije sa kojih su stigle dojave o pokretanju novih klizišta.

“Dobili smo dojave iz Badri, Vršana, Doknja i MZ Centar. Obilaskom ovih lokacija utvrdili smo da se ne radi o pokretanjima klizišta. Određene pukotine se pojavljuju zbog nepravilne gradnje objekata, i to se dešavalo i u međuvremenu dok nije bilo padavina. Uglavnom, ništa nije alarmantno”, pojasnio nam je gospodin Mulać.

Kako bismo odgovorili na brojna pitanja o tome da li ima pokretanja novih klizišta, ima li  razloga za zabrinutost i šta poduzeti kako bi se na vrijeme spriječile nevolje, u emisiji  “Tuzli danas” , od 16 sati i 30 minuta, ugostit ćemo upravo gospodina Mulaća.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*