Vlada TK: Internet starnica Vlade najsveobuhvatnija

Internet stranica Vlade Tuzlanskog kantona, po indikatorima koji su bili predmet posmatranja, u većem dijelu zadovoljava kvalitetom i količinom prikazanih podataka (73 posto).

U poređenju sa ostalim kantonima i na osnovu postavljenih indikatora, web sajt Vlade TK je najsveobuhvatniji, ocjena je koju su Centri civilnih inicijativa u svojoj analizi “Javnost rada vlada i parlamenata u BiH: službene web stranice institucija kao efikasan alat za pružanje informacija“ dali web stranici Vlade Tuzlanskog kantona (www.vladatk.kim.ba).

U ovoj analizi iznesene su i određene zamjerke i poželjni dodaci, na čijem otklanjanju i uvrštavanju se već radi.

Tokom 2014. godine web stranicu Vlade Tuzlanskog kantona je 963.496 puta pregledao 113.001 posjetilac. Dvije trećine ili 66,3 posto od ukupnog broja posjeta su stari, odnosno posjetioci, koji su već ranije posjećivali ovaj web portal, a jedna trećina su novi posjetioci.

-Analizirajući samo drugu polovinu 2014. godine u odnosu na isti period 2013. godine došli smo do podatka da je naša web prezentacija u periodu juni – decembar 2014. godine zabilježila povećanje broja posjeta za 36 posto uz povećanje broja posjetilaca za oko 33 posto – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Sve navedeno je, dodaje se, još jedan od pokazatelja da je Vlada Tuzlanskog kantona svoj rad temeljila na transprentnosti o čemu svjedoči sadržaj web stranice.

Samo tokom 2014. godine s ciljem pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti o svim preduzetim i planiranim aktivnostima Vlade Kantona, na web stranici je objavljeno 435 informacija, izvještaja sa sjednica Vlade, saopštenja, najava i drugih komunikacijskih formi.

Web stranica je tokom protekle godine zabilježila posjete iz više od 90 država. Očekivano najveći broj posjeta došao je iz Bosne i Hercegovine (95 posto), zatim slijede posjete iz Hrvatske, Srbije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Austrije, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*