CIKBiH danas o izboru delegata iz Federacije za državni Dom naroda

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu trebala bi se izjasniti o Izvještaju o izvršenim provjerama provedenih posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH i Prijedlogu odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Ovo je danas potvrdila za Fenu glasnogovornica CIK-a BiH Maksida Pirić.

O izboru delegata iz Federacije u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH izjašnjavali su se novoizabrani delegati Doma naroda Parlamenta FBiH na konstituirajućoj sjednici.

Tako su iz reda bošnjačkog naroda izabrani: Safet Softić, Halid Genjac, Sead Kadić, sva trojica iz SDA, te Fahrudin Radončić iz SBB-a i Sifet Podžić iz Demokratske fronte.

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Bariša Čolak, Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Mario Karamatić, sva četvorica iz HDZ-a BiH, te Martin Raguž iz HDZ-a 1990.

Ovjera ovih kandidata u Centralnoj izbornoj komisiji BiH neophodna je za konstituiranje Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, za koji je pet delegata iz reda srpskog naroda ranije izabrala Narodna skupština Republike Srpske.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*