GP BiH: Spriječeno krijumčarenje cigareta

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška u subotu su 2015. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška u jutarnjim satima u putničkom motornom vozilu bh. nacionalnih oznaka otkrili 2 164 kutije cigareta marke „Merilyn“ bez akcizne markice.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, cigarete bez potrebne dokumentacije otkrivene su na izlazu iz BiH u vozilu marke „opel“ kojim je u trenutku kontrole upravljao državljanin BiH i Republike Srbije Č. J. (1972.). Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“, a cigarete i vozilo su privremeno oduzeti.

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su u subotu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, na ulazu u BiH, lišili slobode državljanina Republike Hrvatske i BiH S. K. (1966.), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenog djela „šumska krađa“ S. K. je isti dan u 15:30 predan policijskim službenicima Sudske policije Odžak na daljnje postupanje.

Na MGP Šamac policijski službenici lišili su slobode i bh. državljanina A. M. (1985.) nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu zbog „upućivanja na izdržavanje kazne zatvora“. A. M. je predan službenicima Sudske policije Doboj na daljnje postupanje, stoji u priopćenju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*