Musemić obavio prozivku, nova imena Zeba i povratnik Krpić

Danas je na stadionu Tušanj predstavljen novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda Husref Musemić, nakon čega je izvršena prozivka igrača, za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nova imena u redovima crveno-crnih su Zajko Zeba, i povratnik na Tušanj Sulejman Krpić.

Husref Musemić u svom prvom obraćanju novinarima, iskazao je zadovoljstvo zbog dolaska u Slobodu, izražavajući nadu da će uz pomoć Uprave, navijača i medija, uspjeti ispuniti postavljeni cilj do kraja sezone, opstanak u Premijer ligi BiH. Sa njim će u stručnom štabu raditi dosadašnji trener golmana Mirsad Dedić, te Nedim Omerović i Amir Spahić. Musemić je dodao i da u narednim danima očekuje još nekoliko pojačanja, a najviše potrebe je iskazao za sredinu terena.

„Kada sam vidio raspored, Sloboda je u dosadašnjem dijelu prvenstva trebala osvojiti dva-tri boda više, što bi joj dalo nekakvu stabilnost, i nebi to bila dramatična situacija kako to sada izgleda. Obzirom da nam dolaze sve ekipe koje se bore za opstanak, nebi trebalo biti problema u ostvarenju cilja. Međutim, u sportu nema garancija za pobjedu, a desit će se da možda i pobjedimo nekog boljeg od nas“, kazao je Musemić.

Novinarima se obratio i Zajko Zeba, koji je sa Slobodom dogovorio saradnju na godinu i po. „Dogovorio sam se sa predsjednikom Husićem vrlo brzo. Kao što je rekao šef, Sloboda je klub sa tradicijom iza koje stoji veliki broj navijača. Nadam se da ćemo se ovu polusezonu boriti za opstanak, a od naredne sezone slijedi borba za veće ciljeve“, kratko je kazao Zeba.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda Azmira Husića, pored novih igrača, radi se i na dovođenju Muhameda Konjića na mjesto sportskog direktora, dok pozicija Sabahudina Vugdalića u klubu nije upitna.

„Vugdalić će najvjerovatnije biti generalni direktor kluba. Još uvijek čekamo njegov oporavak. To je čovjek koji je mnogo uradio za Slobodu, možda poslije mene najviše. Ovakvog čovjeka je čast imati u klubu, i neću tako lako dopustiti da ode. Uvjerio sam se da zna mnogo, i da može puno doprinijeti klubu“, pojasnio je Husić.

Nakon sedmodnevnih priprema u Tuzli ekipa Slobode bi trebala otići u Međugorje, a nakon povratka u Tuzlu, uslijedit će još jedan odlazak na završnu fazu priprema.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*