Prva grupa građana potpisala ugovore sa Federalnim fondom za pomoć

Danas su potpisani tripartitni ugovori sa prvom grupom građana čija se imena nalaze na Konačnoj rang listi korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu pomoći u obliku novčanih sredstava za pomoć u obnovi uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Grada Tuzla.

Ugovore su potpisali direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac, Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i korisnici pomoći.

Ovo je početak realizacije dodjele novčanih sredstava u obliku pomoći za sanaciju uništenih, odnosno oštećenih stambenih objekata u poplavama i klizištima.

Sredstva koja su dodijeljenaputem javnog poziva obezbijeđena su iz sljedećih izvora:
-Federalni Fond za pomoć nastradalim područjima daje 382.861, 39 KM;
-Sredstva donatorskog računa Grada Tuzle 100.000,00 KM (prikupljene donacije građana, pravnih lica, prijateljskih gradova i slično);
-Sredstva iz Budžeta Grada Tuzle sa pozicije prirodne nesreće 757.664,61

Ukupan iznos je 1.240.526 KM.

U svom obraćanju prisutnim građanima gospodin Jaganjac je naglasio da postoje određene zakonske procedure koje je neophodno ispoštovati u procesu isplate sredstava. Naveo je da zbog svega do sada urađenog, te zalaganja gradonačelnika Imamovića i njegovih saradnika Tuzla jeste najbolji primjer brige o ugroženim stanovnicima, i da građani trebaju imati povjerenja u gradsku upravu koja se zalaže za rješavanje problema nastalih prirodnom katastrofom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*