Zrinjski deklasirao Tuzla City na Tušnju: Hat-trick fantastičnog Miloša Filipovića

Zrinjski deklasirao Tuzla City na Tušnju: Hat-trick fantastičnog Miloša Filipovića

Na Tušnju je u jednom od derbija 11. kola Premijer lige BiH Zrinjski neočekivano lako i ubjedljivo stigao do pobjede nad domaćim Tuzla Cityjem, a na kraju je rezultat glasio 0:4 u korist Plemića.

Najzaslužniji je za trijumf ekipe Mladena Žižovića bio danas sjajni Miloš Filipović, koji je uspio da stigne do hat-tricka u nevjerovatnoj utakmici za njega.

Tuzla City je imao loptu više u svojim nogama u uvodnim minutama utakmice, ali nisu domaći uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Ivanu Brkiću, koji je posla imao samo kod udarca Huse Karjaševića, koji je išao pravo u njega.

S druge strane, Zrinjski koristi svoju prvu šansu pred golom Azira Muminovića, kada nakon kombinacije s Nemanjom Bilbijom, efektno je mrežu Tuzla Cityja zatresao Miloš Filipović i donio Plemićima vodstvo od 0:1.

Kao da je tada Zrinjski osjetio da brzo može i do drugog gola, napao je, a to se isplatilo uskoro. Josip Ivančić u 29. minuti pogađa stativu sa svega tri metra, ali nekoliko trenutaka poslije lopta dolazi do Ognjena Todorovića, on se lijepo namješta i sjajnim udarcem šalje loptu u gol za 0:2.

NIje tu bio kraj problema za Tuzla City u prvom dijelu, pošto je u sudijskoj nadoknadi Filipović uspio postići i svoj drugi gol na utakmici i to na asistenciju Marija Tičinovića, kada je povisio na 0:3.

Prethodno je Tuzla City prijetio nakon prodora Ajdina Nukića po desnoj strani, ali loptu nakon njegovog centaršute nije uspio zahvatiti glavom Badara Badji.

Tuzla City agresivnije ulazi u drugo poluvrijeme, za kratko vrijeme izvodi nekoliko kornera, ali do prave prilike ne može doći.

Prijetio je potom danas odsječeni Vojo Ubiparip iz slobodnjaka sa dvadesetak metara, ali je pogodio samo živi zid.

Priliku nakon toga je iz slobodnjaka imao i Filipović, koji je šutirao preko gola.

Prvu veliku priliku na utakmici Tuzla City je imao u 64. minuti, kada je Badji sjajno jednu dugu loptu spustio za rezervistu Mirsada Ramića, koji iz izvrsne pozicije šutira pored gola.

Nemanja Nikolić je u 70. minuti iz dobre pozicije iskosa loše šutirao, a nedugo zatim Bilbija na drugoj strani hvata sjajan volej, ali lopta ide tik pored lijeve stative gola domaćina.

Zatim je novu priliku imao i danas nevjerovatni Filipović, ali je ovaj put izostala završnica.

Filipović je hat-trick uspio da kompletira u 85. minuti, kada je na asistenciju Todorovića pogodio za konačnih 0:4.

Ovom je pobjedom Zrinjski došao do ukupno 16 bodova, koliko ima i njegov današnji rival, ali su Plemići ispred – na petom mjestu i to sa dvije utakmice manje.

Zrinjski u srijedu u osmini finala Kupa BiH dočekuje Slaviju, dok će Tuzla City ugostiti Radnik.

Tuzla City – Zrinjski 0:4 (Filipović 19’, 45+4’, 85’, Todorović 30’)

Stadion Tušanj. Sudija: Ermin Sivac. Žuti kartoni: Karjašević, Rugašević, Muminović, (Tuzla City); Jakovljević, Filipović, (Zrinjski)

Tuzla City: Muminović, Kostić, Kojić, Rugašević (od 78. Duraković), Nukić (od 87. Mešinović), Karjašević, Nikolić (od 78. Hodžić), Maksimović (od 61. Ramić), Džafić (od 46. Đerić), Badji i Ubiparip.

Zrinjski: Brkić, Tičinović (od 86. Bošković), Barbarić, Jakovljević, Ćorluka, Zlomislić, Enin, Bilbija (od 83. Arežina), Filipović (od 86. Sahiti), Todorović i Ivančić (od 79. Mašić).

(SCSport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*