U programu RTV7 Tuzla večeras zatvaranje TFF-a i film “Sloboda”

Deveti Tuzla Film Festival , koji je otvoren 9. oktobra u programu RTV7 Tuzla , večeras će biti svečano zatvoren u 20,00 sati, takođe u našem programu. Tuzla Film Festival je ove godine, zbog epidemiološke situacije vezane za virus Covid 19 i sigurnosti građana, održan u online formatu.

Proteklih dana publika je imala priliku da pogleda filmove u pet kategorija: dugometražni, animirani, kratki, dokumentarni i future generation short films (FGSF). Kao i prethodnih godina i ove se dodijelila Vila Tuzla Film Festivala za najbolji film u pomenutim kategorijama, nagrada za najbolji scenario pod nazivom Otto Englander, priznanje za doprinos u razvoju filmske umjetnosti u Gradu Tuzla kao i nagrada za Životno djelo za doprinos u razvoju južnoslavenske kinematografije.

Nakon svečanog otvaranja gledaoci RTV7 Tuzla imali su priliku pogledati dokumentarni film „Sloboda“ koji je rađen u produkciji RSD Sloboda, Magic Factory i Eventus. Film „Sloboda“ je priča o stotinu godina postojanja Radničkog sportskog društva Sloboda iz Tuzle i njihovim klubovima.

Gledaoci koji nisu imali priliku pogledati film na otvorenju, mogu to učiniti večeras od 21,30 sati u programu RTV7 Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*