Sputnik: Bitka za aerodrom u Donjecku početak rata velikih razmjera

Ukoliko ukrajinska vojska zauzme donjecki aerodrom to će označiti početak rata većih razmjera, ukazuje danas agencija Sputnik.

-Imajući u vidu izuzetnu vojno-stratešku važnost donjeckog aerodroma, njegova okupacija od kijevske vojske će, izgleda, služiti kao znak rata većih razmjera u sadašnjosti ili u najskorijoj budućnosti – objašnjava Sputnik, prenosi Glas Rusije.

Agencija ukazuje da će ukrajinska vojska, ukoliko zauzme aerodrom, moći da dobija stalno pojačanje u ljudstvu i tehnici što će joj omogućiti, između ostalog, da se vrati bombardiranju klasternom i fosfornom municijom na teritoriji DNR i LNR, uključujući i bombardiranje stanovništva.

Upravo zato su, dodaje Sputnik, dejstva ustanika na aerodromu “obazrivo odbrambena”.

Agencija podvlači da stanje “zamrznutog konflikta” nije išlo u prilog ni Kijevu, ni Washingtonu: oni su željeli da što je moguće prije unište ustanike i da u Istočnoj Ukrajini neutraliziraju otpor vlasti koja se učvrstila tokom Evromajdana.

Sputnik smatra da će Kijev “prije ili kasnije” pokušati da iskoristi zauzete pozicije kako bi se “jednom zauvijek” izbavio od opozicije, prenosi Tanjug.

To na kraju može dovesti da se ratna dejstva odvijaju u neposrednoj blizini ruske teritorije.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*