Krizni štab u Sarajevu u novim problemima, u izolaciji i zamjenica Aide Pilav

Doktorica Alma Kadić, imenovana koordinatorica unutar Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS, a koja je mijenjala predsjednicu Aidu Pilav, od danas je u samoizolaciji. Ovu informaciju za Klix.ba su potvrdili iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS.

“Doktorica Alma Kadić ima povišenu temperaturu i u samoizolaciji je dok se ne testira na koronavirus što će se obaviti peti dan kakva je i procedura. Ne znamo da li je zbog toga uzela bolovanje, međutim, čim je u izolaciji to jedno drugo vuče”, kazali su nam iz Kriznog štaba KS.

Ovu informaciju je u videu Facebook profilu saopćio i Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini KS.

“Dakle, nemamo ni ministra zdravstva u KS, a sada ni rukovodilac nije tu tako da možemo slobodno proglasiti da ministarstvo zdravstva službeno ne radi i nema nikoga i mislim da ne moram objašnjavati koliko je to opasno pogotovo sada ovih dana kada se dešava eksplozija epidemije koronavirusa. To je totalna kriza Vlade KS”, kazao je Nikšić.

Podsjećamo, doktorica Aida Pilav, predsjednica Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS je od prošle sedmice na bolovanju jer je pozitivna na koronavirus.

Od tada je mijenjala doktorica Alma Kadić koja je sada trenutno u samoizolaciji također zbog simptoma povezanih s koronavirusom.

Sada se postavlja pitanje ko će zamijeniti i doktoricu Kadić te ko će upravljati Kriznim štabom KS, što je dodatni problem s obzirom na to da se u Kantonu Sarajevo bilježe rekordni brojevi zaraze.

Također, nema ni ministra zdravstva u KS, već su u prethodnom periodu imenovani privremeni. Tako je ministar privrede KS Draško Jeličić prošle sedmice dao ostavku na tu poziciju gdje je bio v.d.


Također, važno je istaći i to da je premijer Mario Nenadić je u samoizolaciji jer mu je supruga pozitivna na koronavirus pa je sve svoje ovlasti prenio na ministra za obrazovanje, nauku i mlafe KS Anisa Krivića.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*