Međunarodni skup mladih u Tuzli

U prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla danas su počele aktivnosti u okviru projekta WOW ”Ko sam Ja, Ko si ti: status građanina Evrope i interkulturalni dijalog”.Realizaciji projekta predhodile su dvije faze od kojih je jedna održana u Španiji a druga u Portugalu. Cilj projekta je uspostavljanje mreže između partnerskih općina/gradova koje su izrazile interes za izgradnju partnerstva u oblasti integracije i interkulturalnog dijaloga, kroz proaktivno učešće mladih.

Mladi učesnici u projektu prezentirali su prijedloge u kontekstu integracije i jednakih prava za sve, kako bi na taj način podstakli općine u razvijanju budućih inicijativa za borbu protiv svih oblika diskriminacije i rasizma, i promociju kulture prava, gostoprimstva i interkulturalnog dijaloga.

Nakon ove u narednom periodu,  uslijedit će i završna faza projektnih aktivnosti pod nazivom „Smjernice o inkluzivnom građanstvu“ i bit će  realizovana u periodu od 5.- 8. 05. 2015. godine u općini Zola Predosa, Italija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*