9.i 10. novembar: „JobFAIR“20- Iskoristi svoju šansu (VIDEO)

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘20 – Iskoristi svoju šansu!” je najznačajniji projekat u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo. O velikoj važnosti projekta govori i činjenica da se ove godine održava po dvanaesti put, a usljed novo nastale situacije uzrokovane pandemijom po prvi put će se održati u online formi, 9. i 10. novembra. Organizatori Sajma još jednom dokazuju da u Bosni i Hercegovini postoje mladi koji ne čekaju prilike, nego ih stvaraju sami!

Ovaj projekat direktno stimuliše zapošljavanje mladih u uspješnim domaćim kompanijama. Također, kroz različita predavanja i savjete profesionalaca pruža se podrška mladima koji imaju ambicije da započnu sopstveni biznis. Osim samog zapošljavanja, projekat ima veliki značaj sa aspekta informisanja mladih. Posjetioci Sajma će imati priliku upoznati se sa mogućnostima koje pruža naša privreda, što će im pomoći u izboru budućeg profesionalnog usmjerenja.

Osim sajamskog karaktera, tokom dva dana održavanja, JobFAIR nudi i popratne aktivnosti u vidu prezentacija kompanija, radionica Career Speed Dating (CSD) i Open Space Technology (OST).

Ovaj projekat pruža mnoge benefite, a jedan od njih je i mogućnost ostavljanja biografija u CV bazu podataka, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. Posjetioci koji su na jednom od prethodnih JobFAIR-a ostavili svoj CV, imaju mogućnost tokom cijele godine isti ažurirati novostečenim vještinama. U CV bazi se trenutno nalazi preko 3400 biografija, u koju se također tokom cijele godine mogu unositi biografije.

O svemu tome, u našem otvorenom radijskom programu, razgovarali smo sa Hanom Hodžić, koordinatoricom tima za odnose s javnošću.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*