Zmajevi uoči meča protiv Italije: Nakon jedne utakmice sve je palo u vodu

Pomoćnik selektora nogometne reprezentacije BiH Dušana Bajevića – Adnan Čustović, te nogometaš Rade Krunić, uoči posljednjeg meča Lige nacija za 2020. godinu protiv Italije na Grbavici rekli su da očekuju dobar rezultat protiv favorizovanog protivnika. Zmajevi su u nedjelju doživjeli poraz od Nizozemske rezultatom 3:1 kojim smo i zvanično ispali iz elitne grupe Lige nacija, a u posljednjem kolu igramo protiv favorizovane Italije koja se bori za prvo mjesto u grupi.

Medijima se prvo obratio veznjak Milana Rade Krunić koji je rekao da reprezentacija sigurno može igrati puno bolje, ali da se ne smije sve dobro zaboraviti nakon jednog poraza, konkretno u utakmici protiv Sjeverne Irske.

“Generalno, sigurno da znamo šta trebamo raditi na terenu i formaciju koju poznajemo dugi niz godina jer igramo u sličnom sistemu. Dobijamo jasne instrukcije, a na nama je da to odradimo na način na koji bi trebali. U posljednjim utakmicama je to izostalo, kao i rezultati, ali ja mislim da moje kolege i ja dajemo sve od sebe na svakoj utakmici, iako vama to tako ne izgleda. Sigurno je da možemo bolje i jače, svi zajedno: igrači, stručni štab, Nogometni savez, novinari i čitava sportska javnost, ali u ovom trenutku je ovo maksimum”, rekao je Krunić, a nakon toga na pitanje o situaciji u reprezentaciji nastavio:

“Iskreno, ja sam igrač i ja ne mgou ulaziti u pitanja šta nedostaje ovoj reprezentaciji. Ja pričam u svoje ime i u ime svojih kolega, a mislim da smo prije mjesec dana pobijedili Sjevernu Irsku, ne bi se pričalo o ovome, svi bi bili sretni i zadovoljni, tako da je samo ta utakmica presudna. Tu smo svi krivi i mogli smo više dati reprezentaciji, mišljenja sam da se ne priča toliko loše o reprezentaciji, posebnom nakon utakmica protiv Italije i Poljske. Nakon jedne utakmice je sve palo u vodu, a to ne treba tako.”

“Iskreno, još se nisam čuo s kolegama iz Milana. Odlično poznajem nekoliko igrača, ponajviše svoje kolege iz kluba, a oni svakako dolaze po pobjedu jer žele nastaviti igrati završnicu Lige nacija. Sigurno je da ću se čuti s njima, poželjeti im sreću i dobrodošlicu, a vidjet ćemo se sutra prije utakmice”, dodao je Krunić.

Nakon toga, medijima se obratio pomoćnik selektora Dušana Bajevića – Adnan Čustović.

“Za ovu utakmicu imamo 21 igrača i dva golmana, očekujemo rezultate na koronavirus za ostale igrače, a poslije ovog treninga ćemo vidjeti ko je spreman i ko može početi utakmicu. Što se tiče stručnog štaba, imamo već neke zamisli i sve će biti jasnije poslije posljednjeg treninga”, rekao je Čustović.

Dalje, Čustović je rekao da naše igrače sigurno očekuje teška utakmica.

“Oni uvijek igraju na pobjedu i svaka utakmica je za njih bitna i važna. Znamo da će biti teško, ni Nizozemci ni Poljaci nisu pronašli način da neutrališu Italiju, uvijek imaju taj naboj i pjevanje himne je najbolji primjer. Imaju i oni probleme sa sastavom, ali otprilike, njihova ekipa koja je igrala protiv Poljske trebala bi igrati i protiv nas”, rekao je Čustović i na kraju dodao:

“Sigurno je da smo svi razočarani ovakvom situacijom, igrači prvi jer u 2020. godini nemamo nijednu pobjedu, ali s druge strane mislim da je ova grupa A u Ligi nacija prejaka za nas i kada pogledamo reprezentacije koje igraju s nama, naša reprezentacija nije na tom nivou i zbog toga smo svi razočarani. Ja BiH volim i kada se gubi i kada se pobjeđuje, ostaje žal za tom utakmicom protiv Sjeverne Irske i to je sigurno najveće razočarenje. Mogli smo i protiv Irana igrati bolje, ali u Ligi nacija smo igrali dobro, posebno u Italiji, kao i protiv Nizozemske u Zenici i uz malo sreće smo mogli do pobjede”

Susret između Zmajeva i Italije na stadionu Grbavica igra se u srijedu s početkom u 20:45 sati, a meč pored tekstualnog prijenosa na portalu Klix.ba možete gledati na kanalu NoveBH.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*