Nogometaši Italije trenirali na Grbavici, Azzurri najavili žestok pritisak od prve minute

Pomoćnik selektora nogometne reprezentacije Italije Roberta Mancinija – Alberico Evani, te nogometaš Alessandro Florenzi, na konferenciji za medije najavili su duel protiv Zmajeva u okviru 6. kola Lige nacija koji se u srijedu igra na Grbavici. Florenzi je rekao da je Italija favorit u ovom meču, ali da to tek trebaju pokazati na terenu i da nijedna utakmica nije lagana.

“To da smo favoriti moramo pokazati na terenu, a utakmica sigurno neće biti lagana. U prvoj utakmici smo imali probleme jer su oni igrali odlično, a sigurno je da nas očekuje zahtjevan meč i želimo se pripremiti za nešto takvo. Imamo motiv i pokušat ćemo ispoštovati naš stručni štab koji želi da u svakoj utakmici igramo jednako ozbiljno i dobro”, istakao je Florenzi rekavši kako koncentracija tokom svih 90 minuta mora biti na visokom nivou, a uz to je dodao:

“Igrat će bez Džeke, najboljeg igrača i šampiona u svakom smislu, a od prve minute ćemo pokušati biti agresivni i doći do gola. Treba nam dobar rezultat.”

Nakon toga, medijima se obratio pomoćnik selektora Roberta Mancinija – Alberico Evani.

“Svjesni smo da rezultati BiH nisu dobri, ali oni su dobra ekipa i to su ranije pokazali protiv nas. Dva puta smo ih pobijedili, jednom smo remizirali, ali uvijek su nam zadavali probleme. Znamo da će biti oslabljeni za Džeku, ali još uvijek imaju igrače koji mogu napraviti problem, ovo je jako bitna utakmica za nas i pokušat ćemo doći do tri boda”, rekao je Evani.

Nakon toga, igrači i stručni štab nogometne reprezentacije Italije obavili su trening na glavnom terenu stadiona Grbavica, a još jednom podsjećamo, meč protiv BiH igra se u srijedu s početkom u 20:45 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*