Vremenska prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini prije podne bilo je oblačno vrijeme sa maglom. Na zapadu Bosne registrovane su slabe padavine u vidu rosulje.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -2, Bihać 0, Gradačac, Ivan-sedlo, Sarajevo, Tuzla 1, Bugojno, Livno, Sanski Most 2, Zenica 3, Široki Brijeg 9, Grude 10, Neum 11 i Mostar 12°C.

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno i maglovito vrijeme uz slab vjetar sjevernog smjera u Bosni i umjereno jaku buru u Hercegovini. Slabe padavine prije podne moguće su na zapadu Bosne, dok se u drugoj polovini dana, širom zemlje, očekuje postepeno razvedravanje i prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 30.11.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U utorak, 01.12.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U srijedu, 02.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju na zapadau i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*