Ruski zvaničnici okarakterisali ubistvo iranskog naučnika kao teroristički napad

Nakon ubistva iranskog naučnika Mohsena Fakhrizadeha, oglasili su se brojni zvaničnici iz Rusije te okarakterisali ubistvo kao teroristički napad i čin destabilizacije Irana. Jedan od zvaničnika koji se javno očitovao o ubistvu bio je i Predsjednik odbora za vanjske poslove Rusije Leonid Slutsky koji je izjavio kako je napad još jedan u nizu pokušaja da se isprovocira reakcija Irana.

“Ubistvo iranskog fizičara Fakhrizadeha teroristički je napad usmjeren protiv Teherana. Važno je spriječiti eskalaciju tenzija u regiji”, napisao je Slutsky na društvenim mrežama.

“Rusija osuđuje ovo ubistvo, bez obzira na to ko ga je izvršio, i izražava saučešće Iranu i porodici Fakhrizadeha”, rekao je Slutsky.

Podsjetimo, vodeći iranski naučnik u oblasti fizike Mohsen Fakhrizadeh, ubijen je dok se vozio u automobilu u blizini Teherana.

Nakon napada, iranski predsjednik Hassan Rouhani je optužio Izrael za ubistvo njihovog naučnika za nuklearno oružje te je ponovio da ovaj atentat neće zaustaviti nuklearni program Irana.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*