U Zagrebu danas kreće brzo antigensko testiranje u školama

Brzi testovi danas će se prvi put provesti u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. Iva Milardović Štimac, pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada Zagreba, rekla je da Grad Zagreb želi provesti kratko preliminarno ili pilot-istraživanje o prisutnosti koronavirusa među učenicima i zaposlenicima škola. Testiranje će se provesti u 15 škola.

Danas je na redu testiranje u tri škole. Testirat će se 587 učenika i radnika. Negativni rezultati neće se dodatno potvrđivati, a pozitivni će se potvrditi PCR testom – rekla je Milardović Štimac za HRT.
Informaciju o velikom testiranju objavio je u četvrtak gradonačelnik Milan Bandić na svojem profilu na Facebooku.

Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. novembra do 4. decembra u 15 škola Grada Zagreba. U svakoj od 15 škola, 8 osnovnih i 7 srednjih, testirat će se po 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira.

Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba – napisao je.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.