SP u Kataru završeno za Nikolu Prcu, Savez novčano kažnjen

Disciplinska komicija Međunarodne rukometne federacije (IHF) kaznila je Rukometni savez Bosne i Hercegovine zbog nesportskog ponašanja Nikole Prce na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Tunisa.

Prce je suspendovan i neće igrati tri oficijelna susreta bh. nacionalnog tima, potvrdio je za naš portal direktor reprezentacije Mirza Muzurović. Ova kazna znači da je za Prcu završeno SP, kao i nastup u President kupu, razigravanju u kojem učestvuju selekcije od 17. do 24. mjesta.

Generalni sekretar Saveza Smajo Karačić kazao je za Klix.ba: “Upravo smo dobili obavještenje da je naš igrač Nikola Prce kažnjen sa tri utakmice neigranja do kraja prvenstva, a i Savez je kažnjen sa 1.000 švicarskih franaka. Razlog je prigovor sudiji nakon sinoćnje utakmice. Prce je prigovorio sudiji i delegatu”.

“Mi smo bili na treningu i nismo vidjeli ovu odluku i već je bilo 21:30 sati, odnosno isteklo nam je vrijeme za žalbu. Sramno je da za žalbu imamo rok od dva sata, a znali su da smo u tom trenutku bili na treningu”, prigovorio je generalni sekretar našeg saveza.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*