Velež veliki favorit protiv Olimpika, Radnik dočekuje Tuzla City

Susretima u Bijeljini i Mostaru danas će početi 18. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvi susret u 15 sati igraju Radnik i Tuzla City. Domaća ekipa je u prošlom kolu u posljednjim minutama utakmice na Koševu povela protiv Sarajeva, ali je na kraju ostala bez bodova i pitanje je koliko je to ostavilo psihičkog traga na igračima ekipa iz Bijeljine.

Ni Tuzlaci ne dočekuju susret u nekoj sjajnoj formi s obzirom da su u posljednja dva susreta poraženi od Olimpika i Veleža, te nas sasvim sigurno očekuje veoma uzbudljiva utakmica u kojoj nema favorita.

Velež dočekuje Olimpik u susretu koji počinje u 17 sati. Mostarci su apsolutni favoriti s obzirom da se bore za mjesta koja vode u Evropu, dok su Vukovi na posljednjem mjestu i grčevito se bore za opstanak.

Velež već četiri susreta ne zna za poraz, a imat će i dodatni motiv s obzirom da je jedan od tek četiri poraza doživio upravo na Otoci na početku sezone.

Sutra će se igrati preostala četiri susreta. Derbi susreti igraju se u Sarajevu gdje Željezničar dočekuje Široki Brijeg, te u Banjoj Luci između Borca i Sarajeva. Zrinjski ide u goste Mladosti, dok Sloboda igra protiv Krupe.

18. kolo Premijer lige BiH

subota:

Radnik – Tuzla City (15:00)
Velež – Olimpik (17:00)

nedjelja:

Sloboda – Krupa (13:00)
Mladost – Zrinjski (13:00)
Željezničar – Široki Brijeg (15:00)
Borac – Sarajevo (17:00)

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*