Radnik pobijedio Tuzla City

Ekipa Radnika pobijedila je Tuzla City u meču 18. kola nogometne Premijer lige BiH rezultatom 2:1. Nakon nešto mirnijeg početka meča, prvu šansu imali su gostujući igrači, no centaršut Rugaševića u gol nije pretvorio Maksimović. Ubrzo nakon toga, tačnije u 18. minuti Tuzlaci dolaze do vodstva.

Sudija je pokazao na bijelu tačku nakon faula golmana Kozića nad Crnkićem, a siguran realizator bio je Ubiparip.

Činilo se da će prvo poluvrijeme završiti vodstvom gostiju, no onda u 44. minuti Radnik dolazi do poravnanja i to nakon što je Janjić glavom matirao golmana Tuzla Cityja za 1:1.

Pomoćni trener Radnika Danijel Mijatović na poluvremenu je u izjavi za Moju TV žestoko kritikovao suđenje ovog meča poručivši kako je njegov tim oštećen za penal.

“To je realnost naše države i našeg nogometa, a napretka neće biti sve dok je tako. Igrači Tuzla Cityja ništa nisu krivi, a da li je ovo namjerno ili slučajno, to ne znam… Stalno nam se ponavlja”, rekao je, između ostalog Mijatović.

Na početku drugog poluvremena, ipak, Radnik preko Huseinbašića dolazi vodstva. Gol je postignut u 50. minuti, a sve do kraja meča domaći tim je čuvati stečenu prednost i na kraju osvojiti izuzetno važna tri boda.

Za Radnik je ovo treća pobjeda ove sezone i trenutno se nalaze na desetoj poziciji na tabeli sa 15 osvojenih bodova, pet više od Krupe i Olimpika koji su u zoni ispadanja sa 10 bodova. Oni u posljednjem kolu jesenjeg dijela igraju upravo protiv Vukova u Sarajevu.

S druge strane, Tuzla City će prvu polusezonu završiti utakmicom protiv Borca na Tušnju, a oni nakon ovog poraza imaju 24 osvojena boda, čak sedam manje od Borca koji je na trećem mjestu koje vodi u Evropu, a uz to tim Vlade Jagodića ima i meč manje koji će odigrati protiv lidera Sarajeva.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*